Friday, September 16, 2011

Movie yg di Layan

1. Hantu Bonceng


Gler xbest. Nyesal aku tgk. Niat nk tgk sbb ade Zizan n arapnya criter nih lawak tp aduiyaaaa cam hampeh. Sape yg kate best, korang mmg kekurangan kalsium..Lawak Zizan xmenjadik lassum..Part mana harus aku ketawa??? best lg watak boboi kawan si zizan tuh. Ape mende pye criter bleh kutip sampai RM8juta nih? Cter sampah nih bleh masuk panggung ke? Baik tgk hantu kak limah balik rumah lakonan johan tuh lg menjadik ler~~ (Tensen sbb aku beli kat astro first abeh duit aku RM15) puihhhh

Sipnosis:-
Mengisahkan Amran(ZiZan) seorang budak Delivery yang sering terlibat dengan perlumbaan motor Drag secara haram. Cerita bermula apabila Amran memenangi satu perlumbaan drag haram dan di beri habuan seorang bohsia (Maya). Bohsia itu telah membonceng motor Amran untuk di bawa ke port. Malang tidak berbau apabila motor Amran telah dilanggar lori semasa keluar simpang.
Bohsia itu mati ditempat kejadian dan Amran telah dikejarkan ke hospital. Hidup Amran mula berubah selepas kejadian tersebut. Setiap malam Amran akan dihantui oleh Bohsia itu. Amran tension dan meminta bantuan kawan karibnya Kunyit. Mereka bersama telah berikhtiar dengan pelbagai cara untuk menghapuskan badi Amran itu. Tanpa mereka sedari, mereka mula menjadi baik dan mula menghargai kehidupan mereka dan tidak lagi terjebat dengan aktiviti yang tidak sihat itu.

No comments:

Post a Comment